REFLUXBAND® UES Assist Device

Patiënten die lijden aan LaryngoPharyngeale Reflux (LPR) hebben een niet goed werkende bovenste slokdarm sfincter (UES). Deze niet goed functionerende UES kan resulteren in oprispingen van de maaginhoud in de keel en longen.

LPR veroorzaakt veel symptomen die moeilijk zijn om te behandelen en ze bestaan ​​uit een breedspectrum van aandoeningen, waaronder chronisch hoesten en irritatie van de keel, heesheid, moeite met slikken, postnasale drip en een globus gevoel.

De REFLUXBAND® is ontworpen om de kwaliteit van leven voor miljoenen patiënten die lijden aan LPR te verbeteren. Het is een niet medicinaal, niet chirurgische medisch hulpmiddel die de klachten die optreden door LPR kunnen verminderen. Het is een innovatief, sinds 2014 CE en sinds maart 2015 FDA goedgekeurd, product. DeREFLUXBAND® UES Assist Device is een mechanische behandeling die de mogelijke bijwerkingen van farmaceutische behandelingen of operatie vermijdt. Verder is het een volledig omkeerbare behandeling. DeREFLUXBAND® is een extern gedragen hulpmiddel dat een lichte druk op de cricoid geeft, deze bevindt zich net onder de adamsappel. Daarbij zorgt de REFLUXBAND® dat er een adequate hoeveelheid intraluminale UES druk gegeven wordt op de anders slecht functionerende UES. Dit voorkomt reflux van maaginhoud naar de longen en keel.

De REFLUXBAND® UES Assist Device is FDA en CE goedgekeurd.

Klik hier om meer te weten te komen over de REFLUXBAND.

RefluxBand with box